Ventilatiesystemen

Een goed ventilatiesysteem is een belangrijk onderdeel van je woning. Naast de aanvoer van verse en gezonde lucht, voorkom je hiermee ook vochtproblemen en houd je je energieverbruik binnen de perken.

Ons advies: kies voor een kwalitatieve systeem D-installatie.

Hoe ziet een installatie eruit?

De installatie van een ventilatiesysteem is een hele klus. Certify+ zorgt voor een vakkundige installatie. Ook als je je ventilatiesysteem zelf wilt plaatsen.

zehnder-logo
Wij zijn gespecialiseerd in het merk zehnder
ventilatiesysteem

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Ventilatie is verplicht, maar beslist geen last

EPB verplicht (sinds 2006) de aanwezigheid van een ventilatiesysteem en van ventilatievoorzieningen voor de toe- en afvoer van lucht. De eisen aan de voorzieningen en de noodzakelijke debieten verschillen per gebouw. Ook zijn er verschillen voor nieuwbouw, ingrijpende energetische renovaties (IER) en ‘gewone’ renovaties (zonder bouwvergunning). 

Voor nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties moet je een volledig ventilatiesysteem installeren. Bij gewone renovaties volstaat het meestal om toe- en afvoervoorzieningen te plaatsen.  

Met een goed ventilatiesysteem zorg je uiteraard voor de toe- en afvoer van verse en gezonde lucht. Maar het zorgt ook voor de nodige comfort in je woning. Daarnaast voorkom je door goed te ventileren vochtproblemen. Kies je voor een balansventilatiesysteem (type D) met warmteterugwinning, dan kun je ook nog eens je energieverbruik binnen de perken houden. 

Waarom kiezen voor Certify+?

Certify+ staat voor pure kwaliteit, op alle vlakken. Van installatie tot gebruikte materialen. We staan garant voor de beste installatie met de langste levensduur en kwaliteit. Er zijn tal van redenen waarom de door Certify+ geplaatste installaties topkwaliteit zijn, één daarvan zijn onze ventielen.

Certify+ ventielen van topkwaliteit

Onze ventielen zijn van de hoogste kwaliteit, hebben weinig tot zelfs géén vuilafzetting en verkleuren niet. Geluidsstil is bij onze ventielen de norm. Nog een pluspuntje? Ze zijn compleet overschilderbaar!

Generieke ventielen van concurrenten

Er wordt veelal gebruik gemaakt van goedkope ventielen die zorgen voor geluidshinder, vuilafzetting op het plafond, tochtgevoel, enz. Deze ventielen zijn herkenbaar door hun typische generieke uitstraling en worden door VentyFresh dus niet gebruikt.

Generiek ventiel
LUNA zehnder ventiel